Of een boek goed is, weet je pas wanneer je het hebt gelezen. Op dit blog laat ik weten welke boeken volgens mij de moeite van het lezen zeker waard zijn. Een mix van oud en nieuw, van jong en volwassen, maar één ding staat vast: het zijn allemaal Goede Boeken.

woensdag 7 september 2011

Boekentips voor de herfst op Manuscripta

Na een druilerige zomer begint de herfst nu écht. Gelukkig maar, want op Manuscripta, de ‘feestelijke opening van het boekenseizoen’, presenteren de Nederlandse uitgeverijen tientallen nieuwe boeken voor dit najaar. Om fijn mee op de bank te kruipen terwijl de regen tegen de ruiten tikt.

Manuscripta is voor iedere boekenliefhebber the ultimate place to be. Schrijvers en uitgeverijen verzamelen zich drie dagen lang op het terrein van de Westergasfabriek om hun nieuwe boeken onder de aandacht van het publiek te brengen. Lezingen, gadgets, signeersessies, voorpublicaties, interviews en boeken zover het oog reikt.

Sara Kroos
 Cabaret op papier
Eind oktober verschijnt Sara Kroos’ literaire debuut: Doorkijk. Op Manuscripta leest ze enkele van de korte verhalen voor, waaronder Het bankje en Zeventigers. Het zijn vlotte verhalen over alledaagse situaties, beeldend en met humor geschreven. In een half uur bewijst Kroos dat ze niet alleen goed is in het theater, maar ook op papier. Doorkijk lijkt een aanrader, nog voor het verschenen is!

Religie in de literatuur
Ellen Heijmerikx, Arie Boomsma
en Femke Sterken
Arie Boomsma en Ellen Heijmerikx worden gelijktijdig geïnterviewd door Femke Sterken. Boomsma vertelt over zijn in oktober te verschijnen boek De relishow, dat gaat over televisie-evangelist Barnabas, die zijn liefde voor Jezus ‘het liefst fysiek deelt’. Heijmerikx tweede boek, Wij dansen niet, beschrijft juist hoe het geloof een uiterst negatieve uitwerking kan hebben op een meisje van 8 jaar. Het zijn de onderwerpen die ook door Jan Siebelink en Franca Treur beschreven zijn, maar beide met een andere inslag. Interessant!

Steven de Jong, Viola Welling
en uitgeverij Sijthoff
Advies aan je jeugd
Mijn jongere ik is een verzameling van 33 brieven die bekende en onbekende Nederlandse vrouwen geschreven hebben aan hun jeugd. Steven de Jong en Viola Welling bedachten het concept om mensen na te laten denken over hun leven, over hun verleden én over hun toekomst. Tijdens de presentatie van het boek, waar onder andere DJ Isis, Floortje Dessing en Stacey Rookhuizen meeschreven, blijkt dat Mijn jongere ik daar zeker in is geslaagd.

Lange avonden
Naast deze titels beloven de uitgeverijen de komende tijd nog veel meer interessant leesvoer. Vul de boekenkast, zet een pot thee en verheug je op een herfst met lange, donkere en regenachtige avonden…


3, 4 en 5 september 2011
Cultuurfabriek De Westergasfabriek, Amsterdam


0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage